Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Robert Piguet Paris Vissza az előző oldalra

A legendás Piguet parfüm
 

Kortársai, a hölgyek, akiket öltöztetett és a korabeli sajtó a „legpárizsibb divattervezőnek” tartotta. Robert Piguet már életében a haute couture legendájává vált.


Piguet Svájcban született, de 17 éves korában Párizsba ment és a divat világában. 1933-ban már a huszadik század két legnevesebb divatiskoláját végezte el, és megnyitotta saját divatházát a Rue de Cirque-n. Elbűvölő volt és arisztokratikus, az irodalom, a festészet és a művészetek nagy értője. 1938-ban már komoly hírnévre tett szert, ekkor nyitotta meg hatalmas új szalonját a Champ Elysee-n. A szalon a társadalmi elit egyik legkedveltebb gyűjtőpontjává vált: Robert Piguet szakértő keze alatt olyan tanítványok nevelkedtek, mint Pierre Balmain, Marc Bohan, Hubert de Givenchy és Christian Dior. Az utóbbi a következőt mondta mesteréről: „Robert Piguet megtanított az egyszerűségre, melyből a valódi elegancia ered.”


Robert Piguet parfümjei mára igazi legendává váltak. Egyszerű a magyarázat, miért történhetett így: a Bandit, a Fracas, a Visa ugyanazokkal a jellemvonásokkal bír, mint a mester: sugározzák magukból a jó ízlést, valódi luxust képviselnek a lehető legtávolabb a közhelyektől, és felettébb vonzóak. Az időtlen szépség és értékek klasszikusai, melyek minden változó trenden és divathullámon túlmutatnak.


Bár Robert Piguet 1953-ban eltávozott az élők sorából, amit véghezvitt és elért, lenyűgöző: a Piguet által megálmodott és megteremtett elegancia, személyes stílusjegyei ma is meghatározóak a divat világában.

Ami pedig a parfümöket illeti, a legnagyobb mai sztárok fejezik ki imádatukat a Fracas felé: Madonna, Vera Wang, Sofia Coppola, Alexander McQueen, Iman, Uma Thurman, Frederic Malle, Uma Thurman, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs tartozik a rajongói közé.

 

Nem csoda, hogy a Fracas mindmáig a patinás New York-i luxusáruház, a Bergdorf Goodman egyik legkeresettebb parfümje…

Fontos linkek:
A teljes Piguet-választék: Robert Piguet parfüm

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio